Yozgat Asil Optik Röportaj – OptisyenCOMOptisyenCOM

30 Nisan 2024 - 23:51
SON DAKİKA

Yozgat Asil Optik Röportaj

Yozgat Asil Optik Röportaj
Son Güncelleme :

21 Eylül 2020 - 11:54

Merhabalar. Öncelikle biraz kendinizi ve firmanızı tanıtır mısınız?

İsmim Fahri Asil. Yozgat merkezde Asil Optik isimli müessesenin sahibiyim. 2000 yılından bu güne kadar gözlük sektöründe bulunup bu işe ilk dükkana pas pas çekerek temizlik yaparak başladım. 2011 yılında kendi işyerimi açtım. 35 yaşında gözlükçülük yapan sektörün acı tatlı günlerini gören bir kişiyim. Firmam 2011 yılında kurulup bu güne kadar büyüme hedefi ile ilerleyen maddiyattan ziyade müşteri kazanma gayreti gösteren bir firmayız. Bundan sonra da hedefimiz ticaretten ziyade insan sağlığını ön planda tutarak yeni şubelerimizle yeni insanlara hizmet etmek.

Şu an sizce gözlükçünün en büyük sorunu ya da sorunları nedir?

Gözlükçü sektörünün en büyük problemi değersizleştirilmesidir. Her geçen gün insanların gözünde gözlükçüye olan saygı ve itibar düşmektedir. Okul sayısının fazla olması, devlette optisyenlere iş imkanı verilmemesi, piyasadaki gezen diplomaların çoğalması ve toptancılarımızın fırsatçılığı, gözlükçülerin bir bütün haline gelememesidir.

Çevrenizde ki insanlara tanıdıklarınıza optisyenlik okumalarını tavsiye ediyor musunuz? Neden?

Optisyenlik okumalarını tavsiye etmiyorum. Çünkü gereğinden fazla mezun veriyor okullar. Okumadan önce biraz araştırsınlar ya da girsinler bir gözlükçüye sorsunlar.

Üniversitede okuyan optisyen adaylarına ne gibi tavsiyeleriniz var?

Üniversitede optisyenlik okuyanlar kendilerini okulda değil fırsat buldukça sahada yetiştirmeleri lazım. İşi öğrenmek, öğrendiklerinizi pekiştirmek en önemlisi de ticareti öğrenmek ancak bir gözlükçüde olur. Staj süreleri bunun için yetersiz. Okuldan mezun olduktan sonra gerekirse bedava çalışsınlar ama işi öğrenebilecekleri bir yerde belli bir süre bulunsun ve gözlemlesinler.

Dolar kurunun yükselmesi ile ürün maliyetlerinin zamlanmasıyla ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Sattığımız ürünü yerine sattığımız fiyata koyamamak. Düşünün bir kere 200 TL gibi rakama çerçeve satıyorsunuz. Sonra o çerçeveyi 200 TL üzerinde bir rakamdan size sunuyor toptancılar. Artık uygun fiyat diye bir tabir kalması hepsi pahalı. İnsanların alım gücü düşük. Alıyoruz vitrinde bekliyor ürün.

Ülkemizde üretilen yerli üretim çerçeve ve camlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yerli üretim ürünleri destekliyor musunuz?

Yerli ürünleri biz elimizden geldiği kadar destekliyoruz ama firmalar bizim verdiğimiz desteği kendi kendileri bile vermiyorlar. Bazı yerli firmalar dik durarak kriz zamanını fırsata çevirebilirlerdi ama kaybedenler ilk onlar oldu. Kendilerini fırsatçı oldukları için esefle kınıyorum. Yanlış anlaşılmasın çok sayıda yerli firmamız var. Yalnız bir iki tanesi inanılmaz fırsatçılık yapmaya çalıştı ama gözlükçüler hangi firmalar olduğunu çok iyi biliyor. Tabi artık fırsatçı firmalara tavrımız değişti!

Optisyen.COM İnternet sitemiz ve çalışmalarımızı takip ediyor musunuz?

Zaman buldukça sosyal medyadan falan bakıyorum. Maşallah aramıza yeni katılan arkadaşlar ve sizin ekip bu konuda iyi başarılı yani. Zaten bu aralar sizden başka kimse yok. Her yerde Optisyen.Com yazıyor. İyisiniz yani. Sektörün bir yön değiştirmesi lazım. Belki sizin sayenizde geçmişten daha iyi bir konuma gelir sektör. Ben elimden geldiğince güzel çalışmalara hep destek olmaya çalıştım bundan sonra da firmam da şahsımda her türlü sektöre katkısı olan projeye imza atmaya hazırız.

Bizde Optisyen.COM Ekibi olarak zaman ayırıp sorularımızı cevaplandırdığı için Fahri Beye teşekkür ederiz. Ayrıca Asil Optik Ailesine de hayırlı işler dileriz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.