OPTİSYENLİK MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, OPTİSYENLİK DGS BÖLÜMLERİ NELERDİR? – OptisyenCOMOptisyenCOM

19 Nisan 2024 - 12:33
SON DAKİKA

OPTİSYENLİK MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, OPTİSYENLİK DGS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

OPTİSYENLİK MEZUNLARI HANGİ           BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, OPTİSYENLİK DGS BÖLÜMLERİ NELERDİR?
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 17:09

DGS; 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır. Testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru 140 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir. Her iki bölüm içerisinde onar tane mantık sorusu bulunmaktadır.

.

OPTİSYENLİK DGS BÖLÜMLERİ HANGİ BÖLÜMLERDİR?

. DGS ile adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı kazanmak için DGS’ye girerler ve puan alırlar. Önlisans programı olan optisyenlik bölümünden mezun olmuş bireyler de bunu yapmayı arzuladıklarında yerleşebilecekleri belli başlı 4 yıllık bölümler vardır.

Optisyenlik DGS Bölümleri Şunlardır;

. ∆ Fizik

∆Fizik Mühendisliği

∆ Optik Akustik Mühendisliği

Optisyenlik bölümü mezunlarının Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim fakültelerinde bulunan aşağıdaki açıköğretim bölümlerine de DGS ile geçiş yapabilme hakkı bulunmaktadır.

✓Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

✓ Uluslararası ilişkiler

. ✓Maliye

. ✓ Hakla ilişkiler ve Reklamcılık

. ✓ iktisat

. ✓ Kamu yönetimi

. ✓ Halkla ilişkiler ve tanıtım

. ✓ Konaklama İşletmeciliği

. ✓İşletme

. Optisyenlik bölümünden mezun olan kişiler bu bölümleri tercih edebilirler.

Tercih yapabilmek ve bölümlere yerleştirilebilmek için de adayların bazı şartları bilmeleri gerekmektedir. Yazdığınız bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir ekstra özel koşul ve açıklama bulunmuyorsa adayların tercih etmeyi düşündükleri bölüme girebilmesi için o bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan DGS puan türünden ( sözel, sayısal ve eşit ağırlık) yeterli puanı olması gerekmektedir.

. NOT= Önlisans mezunu olduktan sonra DGS’ ye 4 yıllık lisans tamamlama yaptıkça önlisans diplomanız iptal olmuyor. Bununla birlikte istediğiniz kadar lisans tamamlama veya dikey geçiş yapabilirsiniz. Üniversitelerin dikey geçiş sınavıyla her yıl için %10 kontenjan ayırılmaktadır. Adaylar için 18 tercih hakkı hakkı veriliyor. Sınav sonuçlarına göre tercih yapılıyor. DGS’ yi kazanıp lisans öğrenimine başlayan öğrenciler hazırlık programı uygulanır. Eksik oldukları dersler tamamlanır. 1 ve 2. sınıfta gördükleri derslerin kredileri uyuştuğu sürece muaf tutulur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.