Odalar Üyelerini Mağdur Mu Edecek? – OptisyenCOMOptisyenCOM

27 Nisan 2024 - 04:33
SON DAKİKA

Odalar Üyelerini Mağdur Mu Edecek?

Odalar Üyelerini Mağdur Mu Edecek?
Son Güncelleme :

28 Eylül 2020 - 7:36

Odalar üyelerinin yanında olan üyelerinin menfaatleri doğrultusunda hareket eden yapılanmalardır!

Pandemi sürecinde çok verimli ve istenilen çalışmaları yapamayan odalar söz konusu aidatlar olunca her şeyi unutup üyelerine avukatları aracılığıyla ihbarnameler göndermekteler!

Seçim öncesinde samimiyet satan kapı kapı seçmenlerini gezenler, bu gün telefonla bile üyelerinin halini hatrını sormaksızın direk avukatlarıyla muhatap olmalarını istemektedirler.

Maalesef esnafa pandemi sürecinde ilk icraları kendi odaları gönderecek gibi gözüküyor!

‘’Aidatları yasal olarak toplamak zorundayız’’ bahanesinin arkasına sığınan yöneticiler kanun ve yönetmeliklerde gerçekleştiremedikleri diğer maddeleri unutmuşa benziyorlar!

Üstelik bahsi geçen ülkede sadece bir tane oda yok! Oda üyeleri ayrıca birden fazla odaya da üyeler.  Diğer odaların aidat konusunda hiçbir zorlaması yokken ilk kendi odalarının tahsilat yapma aşkı herkesi şaşırtıyor.

İlk icraatlarının para toplamak olduğunu düşünen odalar bu gün sosyal medya da üyelerinin tepkileriyle karşı karşıya geliyor. Bir çok üye durumu resmi kurumlara şikayet edeceğinden bahsediyor.

İçerisinde bulunulan pandemi sürecinde ticari firmalar bile alacak tahsilatlarında esneklik yaparken, devlet vergi borçlarını erteleyip, ticari firmaları ekonomik açıdan biraz esnetmeyi amaçlayarak krediler dağıtırken, odalar ilk asli görevini para toplamak olarak görüyor demek.

Üstelik bu odalardan o kadar çok var ki hepsi birbirinden farklı uygulamalar yapıyor. Peki kim bu yöneticiler? Odalarında bağlı bulunduğu bir üst bir makam yok mudur? O üst makamın başkanı yönetimi var mıdır? Tanıyan var mı? Sesi çıkıyor mu?  Avukatı vardır kesin!

İyi ki bizim ülkemizde böyle odalar yok. Allah Uruguay’daki esnafın yardımcısı olsun. Zor günler geçiriyorlar. Keşke biraz bizi örnek alsalar.

 

(Bu yazıda anlatılan kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünü olup, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. )

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.