UTS DENETLEMELERİ HAKKINDA ! MUTLAKA OKUYUNUZ! – OptisyenCOMOptisyenCOM

27 Nisan 2024 - 10:03
SON DAKİKA

UTS DENETLEMELERİ HAKKINDA ! MUTLAKA OKUYUNUZ!

UTS DENETLEMELERİ HAKKINDA ! MUTLAKA OKUYUNUZ!
Son Güncelleme :

17 Kasım 2023 - 10:13

Değerli meslektaşlarım;
Son günlerde bazı gözlükçü meslektaşlarımız beni arayarak :

  • Bizi denetlemeye gelen memurlar UTS Mobil uygulamasına cep telefonlarından ürünlerimizin karekodlarını okuttular. UTS Mobil Uygulamasında ‘’Ürün Bulunamadı ‘’ uyarısı verdi. Denetlemeye gelen memurlarda ‘’ bu ürün Uts’li değil ‘’ diyerek bizleri uyardı. Oysa ürün Uts’li idi.
  • Denetlemelerde firmadan aldığım Uts’li ürünler gözükmüyor. Sgk sözleşmem olmadığında Medula da kullanmıyorum, ürünün Uts’li ve bana ait olduğunu nasıl ıspatlayacağım.
    … Gibi gibi şikayetlerde bulunmaktadırlar.
    Konuyu biraz aydınlatmak istiyorum.

Resimdeki görülen UTS Mobil Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılmakta ve denetlemelerde kullanılmaktadır. Denetlemeye gelen memurlar bu uygulamadan kontrol yapmaktadırlar.

1- Siz de bilirsiniz ki firma ürünlerimizin üzerindeki karekodlar ürün numarası, seri numarası ve lot numarasından oluşmaktadır. Medulaya bile reçete kaydederken tire (-) işareti isteyen karekodlar mevcuttur. Aksi halde karekod Uts’de tanınmamaktadır.
2- Kullandığımız karekod ya da telefonun algılamasına göre okuttuğumuz karekodlarda başta yada sonda tire(-) işareti yıldız işareti (*) ve taksim (/) ve ya parantez işaretleri yada b, c gibi harfler çıkmaktadır. Böyle durumlarda özel karakterleri silmeden karekod Uts’de tanınmamaktadır.
3- TİTUBB kapandı! Vakti zamanında aktarılmayan ve/veya hatalı aktarılan karekodlar UTS’de görünmez!

Bu 3 maddeden sebep gerek kullanılan cihazdan kaynaklı gerekse karekod hatalarından ürününüz Mobil UTS ‘de görünmeyebilir. Bu sizin UTS’siz kaçak vs ürün sattığınız anlamına gelmez!

Ne yapmamız lazım ?
Bu vb sorun yaşadığınız zaman UTS’yi açıp ürünü;

  • Ürün Hareketleri,
  • Ayrıntılı Sorgulama,
  • Tekil Ürün Sorgula
  • Karşımıza çıkan ekrana Ürün Numarası ,Seri Numarası , Lot numarası girerek ürünü bulmanız gerekmektedir.
    Ayrıca geçtiğimiz yıllarda yetkililerin gözlükçülere ‘’ Ürünlerinizi eşitleyin, dükkanlarınızdaki ürünler ile Uts ‘deki ürünleriniz eşit olsun ‘’ denildiğini unutmamak lazım. İlerleyen zamanda sorun yaşamamak adına hazır fırsatınız varken UTS sisteminizdeki ürünlerinizi eşitlemenizi tavsiye ederim.
    Optisyen İsmail UYAR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.