Lens Kullanmak Gözlük Numaramı Artırır Mı? – OptisyenCOMOptisyenCOM

19 Nisan 2024 - 02:56
SON DAKİKA

Lens Kullanmak Gözlük Numaramı Artırır Mı?

Lens Kullanmak Gözlük Numaramı Artırır Mı?
Son Güncelleme :

23 Eylül 2020 - 9:40

Optisyen.COM İnternet sitemize gözlük kullanıcılarından gelen soruları cevaplamaya devam ediyoruz.

Gözlük kullanıcılarından gelen soruları ‘’Optisyenlik Bölümü Eğitim ve Tecrübe Atölyesi ‘’ grubumuzda ki deneyimli optisyenlerle paylaşıyor gelen cevapları internet sitemizde yayınlıyoruz. Soruyu soran gözlük kullanıcısını da ayrıca bilgilendiriyoruz.

SORU: Merhaba, genellikle lens kullanıcısıyım, ara sıra bir iki günlük takmak için gözlük yaptırdım lenslerim bitince gözlüğü ağırlıklı olarak 2 hafta taktım fakat baş ağrısı, gözde yanma ve bulanıklık fark ettim doktora gittiğimde ise bu gözlüğü sana kim yaptı reçetenle hiç bir ilgisi yok numaraların artmış dedi. Gözlük aldığım yer doğal olarak suçunu kabul etmiyor bunun için nasıl bir yol izleyebilirim neler yapmam gerekli?

CEVAPLAR:

M.A:  

Gözlüğünü reçete ile mi yaptırmış? İki reçete arasındaki fark nedir? Eski ve yeni numaralar neler?

Lens ve gözlük numaraları arasındaki fark ne? Ve daha birçok soru var cevaplanması gereken. Bilgiler yeterli değil!

M.M:

Gözlük aldığı mağazada eski reçete ile gözlüğü karşılaştırın. Eski reçete ve gözlük birbirini tutuyorsa , hata reçeteyi yazan doktordadır. Eğer tutmuyorsa , atölyede karışmış veya yanlış cam takılmış olabilir, doğru camları takın, sonra birde kahve için. Dünyada ne sorunlar var o kadar takılmayın bence.

N.Y:

Doktorlar hep sana bunu kim yaptı der hiç bir zaman kim yazdı demez. Biz ne reçeteler görüyoruz da doktoru zan altında bırakmıyoruz susuyoruz çaresine bakıyoruz. Yeni yaşadığım olayda blue kaplama cam için genç bir arkadaşa bu yaşlıların şoförlerin kullanacağı cam demiş ama numarayı da  değiştirmişti. Kimse bir cam için hastayı mağdur etmez yeter ki iletişim karşılıklı şekilde doğru olsun art niyet olmasın.

Y.B:

Gözlükten lense geçişlerde bu tarz şikayetler ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Burada yapılması gereken üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Her iki tarafta da hata olabilir. Kimin hakli olup olmadığını reçetenin ve gözlüğün doğruluğundan olan şüphenizi bildirerek hakem heyetine müracaat edebilirsiniz. (Gözlüğü yaptırdığınız reçete ile) onlar bilirkişi aracılığı ile hata kimdeyse tespit yaparak sorununuzu çözebilir.

A.A:

Lens kullanıcılarının gözlükleri ikinci plandadır. Ve genellikle diyoptrileri değiştiğinde yeni lense başlarlar ama gözlük camını değiştirmeye gerek duymazlar. Burada böyle bir durum var bence.

S.Ö:

Doktor numaraların artmış demiş ve müşteri gözlüğü aldıktan iki hafta sonra gitmiş iki haftada yanlış gözlük kullanınca numara artar mı? Başka bir gözlükçüye de kontrol ettirmiş mi reçete ye göre gözlüğü?

İ.U:

Hiçbir gözlükçü alt tarafı 2 adet cam için suçlanamaz. Bir aksilik oldu gözlükçü yanlış cam taktı diyelim. Gözlükçü için camların yenisini takmak çok basit bir işlemdir. Yeter ki doğru iletişim kurulsun. Soruyu soran gözlük kullanıcısına farklı bir doktora muayene olmasını tavsiye ederim. Muayene sonrası aldığı reçeteyi gözlüğünü yaptırdığı gözlükçüye götürsün. Eski ve yeni reçeteyi yorumlamasını istesin. Gözlükçüsünden daha ayrıntılı bilgi alacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.