
Kurulduğu günden bu yana sanal eğitimler konusunda ilkleri gerçekleştiren Optisyenlik Mesleği Eğitim ve Dayanışma Derneği’ne (OMEDD) ilgi gün geçtikçe artıyor. OMEDD eğitimleri ve OMEDD üyesi olmak ile ilgili sürekli soru yağmuruna tutulan OMEDD herkesi bilgilendirmek için bir video hazırladı.
Videoda OMEDD adına Optisyen Hatice EREN:
” Merhaba Arkadaşlar.
Sizlere son günlerde aldığımız üye kayıtları ile ilgili sorular hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.
OMEDD yalnızca optisyenlik eğitimlerinin daha kolay ulaşılabilir olması ve optisyen adaylarının eğitimlerine katkı sağlamak üzere kurulmuş eğitim gönüllülerinden oluşan bir topluluktur.
OMEDD ‘in üye sayısını artırmak ve gelir elde etmek gibi bir niyeti de yoktur.
Bu yüzden sadece eğitim gönüllüsü kişilerin üye olması ve OMEDD misyonuyla optisyenliğe katkı sağlaması, katkı sağlayacak fikirler üretmesi bizim için yeterlidir. Yapacağımız bütün faaliyet ve etkinlikler üye olma şartı aranmaksızın tüm meslektaşlarımıza açıktır.
İlginiz için çok teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dileriz. ”
Optik sektöründe eğitim konusunda bir ilki gerçekleştiren OMEDD, genç optisyenlerin üye olmadan ve ücret ödemeden her türlü OMEDD faaliyetlerden faydalanabileceklerini de resme açıklamış oldu.
Diğer yandan OMEDD üye olmak isteyenlere önümüzdeki günlerde bir bilgilendirme yapmayı planlıyor.
Optisyen İsmail UYAR’ın başkanlığını yürüttüğü OMEDD önümüzdeki günlerde mesleki tecrübe ve mağazacılık konularında da eğitimler vermeye hazırlanıyor.