Zorlu Gözlük İle Çok Özel Röportaj – OptisyenCOMOptisyenCOM

25 Nisan 2024 - 07:51
SON DAKİKA

Zorlu Gözlük İle Çok Özel Röportaj

Zorlu Gözlük İle Çok Özel Röportaj
Son Güncelleme :

15 Şubat 2021 - 17:12

ZORLU GÖZLÜK Ömer AKYOL (Export – Import Manager) ile RÖPORTAJ

H.E. -Merhaba.
Ö.A. – Merhaba.

H.E. -Bize Zorlu Gözlük hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Ö.A. – Zorlu Gözlük 2018 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kurucu ortakların 1990’lı yıllardan bu yana kadar devam eden işletmeleri mevcuttur. Sektör içerisindeki kazandıkları bilgi, birikim, tecrübe ve mesleğe olan bağlılıkları ile “Sektöre daha neler katılabilir, daha güzel hangi işlere imza atılabilir?” amacı ile kurulmuştur.

H.E. -Zorlu Gözlük bünyesinde hangi markalara sahipsiniz?
Ö.A. -Porto Romana markasıyla çıktığımız yola Rexus markasını da kısa zamanda ekleme çalışmaları ile devam etmekteyiz.

H.E. -Ülkemizde sürekli artan maliyet ve vergiler konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ö.A. – Son dönemde vergi konusu oldukça gündemdedir, vergi yerli üreticinin var olabilmesi adına mutlaka olmalıdır. Yerli üretici yeni pazarlara ulaşıp ve katma değeri yüksek ürünler üretene kadar stratejik olarak bu vergi kalmalıdır ki bu kritik zamanlarda bir çok kişiye istihdam sağladığı gibi ülkemize de döviz girdisi sağlamaktadır. Yeni çıkılan bu yolda mutlaka devletimizin desteği olmalıdır.

H.E. -Türkiye’deki optisyenlik müesseselerine verdiğiniz hizmetten kısaca bahseder misiniz? Sektörün ne kadarlık bir kısmına ulaşabiliyorsunuz?
Ö.A. -Ülkemizde pek çok değerli optik mağazası ile çalışmaktayız. Değerli bayilerimizin bize geri bildirimleri gözlüklerin kalitesi ve yenilikçi çizgileri konusunda bizi onore etmektedir. Biz de değerli bayilerimizin bu teveccühlerini boşa çıkarmadan daha daha iyisini üretmek için çalışacağımızı bilmelerini isteriz.

H.E. -Porto Romana daha çok yurt dışında tanınan bir marka olma yolunda diye biliyoruz… Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?
Ö.A. -Kısa sürede 15 ülkeye ihracat yapmış bulunmaktayız. Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Gana, Senegal, Bosna, Kosova, Makedonya, Azerbeycan, Rusya, Kazakistan, Malta, Lübnan, Ürdün bu ülkeler arasında yer almaktadır. 5 yıl içerisinde en az 50 ülkeye ihracat hedeflemekteyiz. Buradaki temel faktör ürünlerimizin kalitesinin müşterilerimiz tarafından karşılık bulması.

H.E. -Porto Romana markasını 5 yıl sonra nasıl görüyorsunuz? Hedefleriniz nelerdir?
Ö.A. -Zorlu gözlük 2018 yılında 20 yıllık tecrübeyle kurulan bir firmadır. Ürettiğimiz gözlükler dünya modası ve renkleri ile bir çok kesimden beğeni ile takip edilmektedir. Porto Romana markası ile üretime başladığımız bu yolda 4 kıta ve 20’ye yakın ülkede Made in Turkey etiketi ile ihracatını gerçekleştirmenin Zorlu Gözlük olarak haklı gururunu yaşamaktayız. Çok kısa zamanda REXUS Eyewear markasının yeni koleksiyonu aynı anda Türkiye ve Dünya’da satışa çıkacaktır. Bu özel çalışma bir çok Dünya ülkesinde bile üretilmeyen detaylar ile Made in Turkey markasıyla değerli müşterilerimizin beğenisine sunulacaktır.
Çıktığımız bu yolda inancımız Porto Romana ve Rexus markalarının olmadığı bir ülke kalmaması için gayret içerisinde olacağız ve başarmak için var gücümüzle çalışacağız.

H.E. -Bu hoş röportaj için teşekkür eder başarılar dileriz.
Ö.A. -Biz de bu güzel röportaj ile bize yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

 

Röportaj & Haber:

Hatice EREN

Optisyen

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
George Mkwanazi Şubat 17, 2021 / 6:45 am Cevapla

Çok sevdim bu marka and the way they advertise their products so excellent I’ll to have some for myself