Uts İşlemleri Nasıl Yapılır? – OptisyenCOMOptisyenCOM

18 Nisan 2024 - 04:41
SON DAKİKA

Uts İşlemleri Nasıl Yapılır?

Uts İşlemleri Nasıl Yapılır?
Son Güncelleme :

12 Mart 2021 - 10:44

Arkadaşlar ayrıntılı kısa öz yazıyorum. Lütfen dikkatlice okuyunuz.
TİTCK diyorki:
• 16 Nisan tarihine kadar UBB ‘li karekodlarını UTS’ye aktar. 16 Nisan’dan sonra UTS’ye aktarılmayan eski UBB’li karekodları kullanamayacaksınız.
• Elinizde satıpta çıkışını yapmadığınız ürünlerin toplu çıkışını 16 Nisan’a kadar yapabilirsiniz.

YORUM:
Bence;
16 Nisan’dan sonra UTS’de görünen stok ile mağazalarımızda görünen stoğun eşit olmasını istiyorlar. Böylece hem bunu denetlemek istiyorlar hemde özel satışlarımızı fatura numarası ile tek tek çıkış yapmamızı isteyerek her ürünü kontrol altına almak istiyorlar. Netice itibariyle 16 Nisana kadar stoklarımızı düzenlemek kendi menfaatimize olacaktır.

Bu durumda ne yapmamız lazım?

ÜCRETSİZ BU İŞLEMİ YAPMAK; (STOK TAKİP PROGRAMI KULLANMAYANLAR İÇİN)
1- Bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım bir önceki yazımda anlatmıştım. Linki aşağıdadır.

Bu işlemi ücretsiz yapmanın mantığını yazıyorum. Önce UTS’li stoklarımızı düzenlememiz elimizde olmayan ürünlerin karekodlarını çıkış yapmamız sonra UBB’li ürünleri UTS’ye aktarmamız mantıklı olanıdır. Bu durumda şu yolu izleyeceğiz.
• UTS’den stoğumuzu gösteren Excel dosyasını istedik. Diyelimki UTS bize içerisinde 10 bin ürün gözüken bir dosya verdi. Sizde elinizdeki ürünleri saydınız 5 bin ürün var. Şimdi o 10 bin ürünlü Excel sayfasından sizin 5 bin ürünün karekodunu bulup o satırı silmeniz lazım. Lakin bunu yapmak çok uzun zaman alacaktır. Ayrıca UTS’nin size gönderdiği dosyanın neredeyse %50 ‘in de eşsiz kimlik yok. Yani sizin elinizdeki karekodu varsa bile o dosyada bulmanız çok zor olacaktır. Ama yinede bu şekilde kendiniz zaman ayırarak ürünlerinizi o dosyadan ayrıştırabilirsiniz.
• Ayrıştırma işlemini yaptıktan sonra daha önce anlattığım gibi UTS’den toplu çıkış yapmanız gerekecektir.
• Son olarak da UBB’li ürünlerinizi UTS’ye aktartınız mı işlem bitmiş oluyor.

2- BU İŞLEMİ BİR DEFALIĞA MAHSUS 100 TL HİZMET BEDELİ ÖDEYEREK YAPMAK;
(STOK TAKİP PROGRAMI KULLANMAYANLAR İÇİN)

• Size bir program kullanım linki verilecek.
• Linkteki programa UTS’nin size verdiği Excel dosyasını yükleyeceksiniz.
• Elinizde fiziki olarak satılmaya hazır ürünlerin karekodlarını programa okutacaksınız.
(Örnek: Diyelimki UTS size 10 bin sayı verdi elinizde 2 bin ürün var. 2 bin ürünü programa okuttuğunuzda geriye kalan 8 bin ürünü size dosya olarak sunacak)
• Program ayrıştırmayı yaparak elinizde olmayan ürünleri size dosyalayıp gönderecek. Bu dosyayı UTS’den gelen şablona yükleyerek UTS’den toplu çıkış yapacaksınız.
Ayrıntılı bilgi için bana whatshApp’tan yazabilirsiniz: 0543 772 42 66

3- İLERLEYEN SÜREÇTE NASIL OLACAK ?
(STOK TAKİP PROGRAMI KULLANMAYANLAR İÇİN)

16 Nisan’dan sonra özel satılan her ürünün UTS’den çıkışının yapılması gerekmektedir. Bunu düzenli yapmak ve takip etmek oldukça zaman kaybettirecektir. Bu anlamda stok takip programlarının gözlükçünün yükünü hafifleteceği bir kesindir.
Yine de program kullanmak istemezseniz 16 Nisan’dan sonra her özel sattığınız ürünü UTS’den düşmeniz gerekecektir.

4- PROGRAM KULLANARAK BU İŞLEMLERİ YAPMAK

Mevcut stok takip programı kullanan arkadaşlar kullandıkları programlarının yetkilileri ile görüşerek tüm bu konuda yardım alabilirler.
Eğer bir program kullanmıyor ve kullanmak isterseniz piyasada çok sayıda stok takip programı vardır. Bunlardan bir tanesi ile anlaşarak program kullanabilirsiniz.

Kullanımı kolay ve ekonomik ve profesyonel bir program arayışınız varsa optickNET firması ile görüşebilirsiniz. Yıllık 500TL fiyatla bu programı kullanarak tüm UTS işlemlerini kolayca yapmanız mümkündür. Üstelik yukarda anlatılan tüm ayrıştırma işlemleri optickNET ile UTS web sitesine girmeden ve excel dosyaları olmadan direk optickNET UTS entegrasyonu sayesinde tek tuşla yüzlerce ürünü tüketiciye verme yapabilen bir paneli mevcuttur.
optick.NET İLETİŞİM: 0850 432 53 68

İsmail UYAR Optisyen

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.