Türkiye de Gözlük Üretimi Bitiyor Mu ? – OptisyenCOMOptisyenCOM

19 Nisan 2024 - 13:42
SON DAKİKA

Türkiye de Gözlük Üretimi Bitiyor Mu ?

Türkiye de Gözlük Üretimi Bitiyor Mu ?
Son Güncelleme :

28 Ocak 2021 - 17:24

Bilindiği üzere farklı sektörlerde olduğu gibi 2020 yılı gözlük sektörü için de zor ve sancılı geçmiştir.

Türkiye’de 60’a yakın gözlük çerceve üreticisi firması yaklaşık 3.000 çalışanıyla zor şartlar altında üretim yapmaya gayret göstermiş ve üretim maliyetlerinin artmasına rağmen sektöre hizmet etmeyi sürdürmüştür.

2008 yılından beri üreticileri gözlük başına yaklaşık 3$ vergiyle Çin’den gelen gözlüklere karşı korunmuş, 2020 yılı haziran ayında vergiler 11$’a getirilip koruma önlemini en üst seviyeye çıkartılmıştır.

6 ay sonrasında ise anidem 13 yıl boyunca adet üzerinden vergilenen koruma önleminin kilo hesabına dönüştürülerek, çerçeve başına 0.50 $ ek vergi tahsis etmiştir.

Çerçeve başına 0.50 $ olan ek verginin Çin’de ki 6.000 üretici karşısında Türkiye’deki üreticilerin rekabet etme şansı kalmamıştır.

Son değişiklikler ile birlikte yeni fabrika kuranlar ve yatırımlarını büyütmek isteyen üreticiler pandeminin sıkıntılarıyla boğuşurken şimdi de kapanma riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Türkiye Gözlük Sanayiciler Derneğinin Başkanı Mehmet Dibi “Durumun farkındayız Bakanlıkla görüşme halindeyiz en kısa zamanda durumun düzeltileceğini inancımız tamdır Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yetkililerle bugün yapılan  toplantıdan olumlu sonuçlar çıkacağını  beklemekteyiz ” dedi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ali Silelioğlu Ocak 28, 2021 / 9:23 pm Cevapla

Üretmek idealist insanların gerçekleştirdiği bir hayaldir.
Ülkemizde üretim yapan meslektaşlarım,
Ülkemizde bu idealle hayal kurup gerçekleştiren çok dinamik bir topluluk var ve Devletimiz idealist insanları asla yalnız bırakmayacak. İçiniz rahat olsun….