Türk Oftalmoloji Derneği: Akıllı lens pazarlama yöntemidir! – OptisyenCOMOptisyenCOM

29 Mart 2024 - 09:08
SON DAKİKA

Türk Oftalmoloji Derneği: Akıllı lens pazarlama yöntemidir!

Türk Oftalmoloji Derneği: Akıllı lens pazarlama yöntemidir!
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 20:27

Akıllı lens pazarlama yöntemidir!

Sosyal medyada akıllı lens konusunda açıklama yapan TOD hastaların doğru bilgilendirilmesi gereklidir şeklinde uyardı!

Bildiğiniz gibi son günlerde özel göz klinikleri ve hastaneler yaptıkları reklamlarda ”akıllı lens” ifadesini sık sık kullanmakta idi. Akıllı lensi farklı şekilde algılayan ve ameliyat olmak isteyen kişi sayısı çoğalınca, başta optisyen/gözlükçüler olmak üzere birçok sağlık personeli akıllı lens yoktur diye açıklamalarda bulunsalarda gereken önemli açıklama TOD tarafından yapıldı. TOD yaptığı açıklama birçok kişinin aklındaki soru işaretini giderdi.

Türk Oftalmoloji Derneği sayfasında paylaştığı metinde;

” Aslında tıbbi terminolojide “akıllı lens” diye bir isimlendirme yoktur. Bu isimlendirme ne yazık ki bir pazarlama yöntemi olarak ortaya atılmış ama kabul etmek gerekir ki fazlasıyla başarılı olmuştur. Esasında “akıllı” kelimesinin kullanımı değişen koşullar karşısında kendiliğinden düzenleme yapan, o şartlara göre kendini ayarlayan anlamıma gelmektedir. Oysa göz içine takılan bu lenslerin mesafeye göre uyum yapma özelliği yoktur yani fiziksel özellikleri duruma göre değişmemektedir. Sadece üç ayrı odak için ışığı bölmektedirler. Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) olarak akıllı lensin ne olup ne olmadığının kamuoyunca doğru anlaşılması koşulu ile isimlendirmeye bir itirazımız yoktur. Burada sorun, ticarileşen tıp hizmetleri içinde bunun doğru olmayan bilgilerle hastalara tanıtılıyor olmasıdır. Örneğin ‘gözüme akıllı lens taktırdım’ diyen bir hastanın gerçekte katarakt ameliyatı olduğunu bilmediğini, kontakt lens gibi sanki kolayca takılıp çıkarılan bir şeyi gözüne taktırdığını zannettiği görülmektedir. Bu tür örneklerin yaşanmaması ve hastaların doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir ” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.