Telefon Numaralarını Çalan Dolandırıcılar – OptisyenCOMOptisyenCOM

20 Nisan 2024 - 05:35
SON DAKİKA

Telefon Numaralarını Çalan Dolandırıcılar

Telefon Numaralarını Çalan Dolandırıcılar
Son Güncelleme :

06 Ekim 2020 - 7:17

DOLANDIRICILAR TELEFON NUMARALARINIZI NERDEN BULUYOR?

Geçtiğimiz hafta sizlere ‘’ Dernek Aidatı Diye Dolandırılmayın ‘’ haberi yapmış cep telefonlarınıza gelen Sms’lere karşı dikkatli olmanızı size gönderilen IBAN ‘lara para göndermemenizi tavsiye etmiştik.

Haberimizi hatırlatmak için en altta tekrar paylaşıyoruz.

Bildiğiniz gibi gün geçtikçe dolandırıcılık yöntemleri artmaktadır. Artık sizlere ulaşan kimseler sizlerden çeşitli yöntemlerle sizden para koparmaya çalışmaktadırlar.

Bu hafta sosyal medyada birçok insan ‘’ Üyesi olmadığım bir yer nasıl olurda benim cep telefon numarama ulaşır ve bana Sms atabilir ‘’ sorunu sordu.

Hatta bazı kimseler bunun Kişisel Verilerin Gizliliği Yasasına aykırı olduğunu ve şikayette bulunacağını beyan ettiler.

Peki dolandırıcılar nasıl oluyor da sizin numaranıza ulaşıp sizden ödeme talep edebiliyor ?

Bildiğiniz gibi hırsızlar soygun maksadıyla önce herhangi bir yere girerler ve girdikleri o yerden ne bulurlarsa çalarlar. Daha önce hırsızlık maksadıyla girdikleri herhangi bir yerden bu telefon numaralarını çalmış olabilirler. Biliyorsunuz hırsızlar girdikleri birçok yerden çaldıkları malzemeleri ya kendileri kullanırlar yada para karşılığı satarlar.

Peki Ne Yapmanız Lazım?

Öncelikle sizin telefon numaranızı hırsızların başka kişilere de satmasını engellemek için şikayet etmeniz gerekmektedir.

Bu şikayetleri Cimer üzerinden yapabileceğiniz gibi aşağıdaki linkten Ticaret Bakanlığı’na Kısa SMS Şikayeti Yap butonunu kullanarakta yapabilirsiniz.

https://tiss.gtb.gov.tr

Linke tıkladığınızda E-Devlet ile giriş yapabilirsiniz. Karşınıza böyle bir sayfa gelecek. Burayı doldurarak istediğiniz şikayeti yapabilirsiniz.

 

Sonuç olarak lütfen dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Sizleri korkutarak, tehdit ederek para koparmaya çalışanlara taviz vermeyin!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.