MEDULADA DEPREMZEDE MENÜSÜ AÇILDI – OptisyenCOMOptisyenCOM

23 Nisan 2024 - 17:39
SON DAKİKA

MEDULADA DEPREMZEDE MENÜSÜ AÇILDI

MEDULADA DEPREMZEDE MENÜSÜ AÇILDI
Son Güncelleme :

18 Şubat 2023 - 7:20

Değerli Üye Meslektaşlarımız,

MEDULA Optik Provizyon Sisteminde afet bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi adına TO-GB girişimleriyle bazı güncellemeler yapılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 10/02/2023 tarihli duyurusunda; afet bölgesinde ikamet eden vatandaşların görmeye yardımcı tıbbi malzeme hakları 06/02/2023 tarihi itibariyle yenilendiği açıklanmıştı. Güncel tarihli reçetesi olan vatandaşlarımızın reçete kayıt işlemleri sistem üzerinden yapılabilir.

Güncel tarihli bir reçetesi olmadan, MEDULA kayıtlarında yer alan son reçete bilgileri esas alınmak suretiyle bir defaya mahsus olmak üzere reçetesiz olarak temin edilecek olan Görmeye yardımcı tıbbi malzemelerin sisteme giriş işlemleri aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

  1. Doğal Afet Reçete ekranından afet bölgesi ilan edilen şehirlerde ikamet eden vatandaşın kimlik numarası, anne-baba adı yazılarak sorgulama yapılmalıdır.
  2. Sorgulama işleminden sonra sistemde kaydı olan son reçete bilgileri ekrana gelmekte olup karekod bilgileri ekranına cam-çerçeve karekodları okutularak reçete kayıt işlemi tamamlanmalıdır.

DEPREMZEDENİN KİMLİK NUMARASI, ANNE-BABA ADI GİRİLDİKTEN SONRA KARŞIMIZA ÇIKAN EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ CAM FİRMALARINA İLETMEMİZ DURUMUNDA AYRICA İKAMETGÂH BELGESİ TALEP ETMEMİZE VE CAM FİRMALARINA GÖNDERMEMİZE GEREK YOKTUR.

Kaynak: İstanbul OGO

https://www.iogo.org.tr/manset/depremzede-vatandaslarimizin-recete-kayit-islemleri-hakkinda/

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.