Konya'da Nöbetçi Gözlükçü Uygulaması Devam Ediyor – OptisyenCOMOptisyenCOM

20 Nisan 2024 - 06:09
SON DAKİKA

Konya’da Nöbetçi Gözlükçü Uygulaması Devam Ediyor

Konya’da Nöbetçi Gözlükçü Uygulaması Devam Ediyor
Son Güncelleme :

06 Aralık 2020 - 12:06

Geçtiğimiz aylarda uygulanan yasaklarda başarılı çalışmalara imza atan Konya Optisyen Gözlükçüler Odası bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında da ‘’Nöbetçi Gözlükçü ‘’ uygulamasına devam etti.

Konya OGO üyeleriyle oluşturduğu listeyi resmi internet sitesinde paylaşarak hafta sonu yasaklarında açık olan gözlükçülerin isim ve adreslerini paylaştılar.

Ülkemizde bir çok Oda Yönetimi gözlükçülere sokağa çıkma yasağı boyunca dükkanlarını kapatmalarını tavsiye ederken Konya Optisyen Gözlükçüler Odası aldığı kararla yine farkını ortaya koydu. Hayatlarını gözlük kullanmadan devam ettiremeyecek olan vatandaşlar için her ihtimale karşı Konya’da merkez ve ilçelerinde açık olan gözlükçüler olacak.

Bildiğiniz gibi yasaklar devam ederken hastanede gözlük kullanan sağlık personelleri, gözlüklü toplu taşıma aracı kullanan şoförler ve daha nice meslek sahipleri, gözlüklerinde meydana gelen ufacık bir problem nedeniyle işlerini yapamayacaklar mı? Bütün olumsuzlukları engellemek ve insanların görevlerini sorunsuz yerine getirmeleri adına optisyenlik müesseselerini açan meslektaşlarımız ve Konya OGO bir teşekkürü hak etmiyor mu?

Diğer yandan ülkemizdeki Oda’larında ortak karar verememesi ve farklı uygulamalara gitmesi de meslektaşlarımızı düşündürüyor!

**********************

(www.ko-go.org.tr)

Konya Optisyen Gözlükçüler Odasının Resmi İnternet Sitesinden Alıntıdır:

Değerli Meslektaşlarımız

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı’ nın Korona Virüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları, Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri kapsamında Pazar günleri nöbet uygulamasına geçilecektir. Kısıtlamalardan muaf olan vatandaşlarımıza hizmet vermek ve kamu sağlığı hizmetinin devamlılığını sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanan ve İl Emniyet Müdürlüğüne bildirimi yapılan 06 Aralık 2020 tarihli nöbetçi olan Optisyenlik Müesseselerini işaret eden nöbet çizelgesi aşağıdaki gibidir.

Bilgilerinize, saygılarımızla

Konya Nöbet Çizelgesi  06.12.2020
Optisyenlik Müessesesi Çalışan Belgesi

Not: Nöbetçi olmadığı halde müessesini açan optisyenlik müesseseselerine Emniyet Müd. ve Meslek Odasınca idari ve cezai işlem uygulanır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.