Kırılan Gözlük Garantili Midir? – OptisyenCOMOptisyenCOM

24 Nisan 2024 - 08:59
SON DAKİKA

Kırılan Gözlük Garantili Midir?

Kırılan Gözlük Garantili Midir?
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2021 - 11:40

Gözlük çerçevesi kırılmaya karşı garantili midir?

Bildiğiniz üzere optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri 2 yıl garantili olarak satılmaktadır.

Peki garanti belgesi üzerinde yazan garanti şartları suistimal ediliyor mu?

Sektördeki meslektaşlarımız üzerinden yaptığımız sohbetlerde birçok gözlükçü kırılan çerçevelerin garanti kapsamına girmediğinden bahsetmektedir. Bununla beraber toptan firmaların kırılan çerçevelerin garanti kapsamında değiştirme insiyatifinin suistimal edildiğini söylemekteler.

Bazı gözlükçüler kırık gözlük çerçevelerini garanti kapsamında değiştirme olayını abartarak hem diğer meslektaşlarını hem de toptan firmaları zor duruma sokmaktadırlar. Bu anlamda kırılan ürünlerin değiştirilmesi konusu mağduriyet yaşatmaktadır.

Çerçeve toptancıları da kırılan çerçevelerin değiştirilmesi konusundan oldukça şikayetçiler. Kırılan ürünlerin garanti kapsamına girmediğini belirten bazı toptan firmalar değiştirmedikleri takdirde gözlükçülerin tepki gösterdiğini ifade etmektedirler.

Netice itibariyle 2 yıl garantili denilerek satılan çerçeveler kırılınca değiştirilmesi birçok kişinin hak kaybına sebep olmaktadır.

Üstelik bu durum zamanla gözlük kullanıcılarını da olumsuz etkilemekte ‘’gözlüğüm kırıldı değiştirin’’ demesine sebep olmaktadır.

Garanti kasko değildir!

Garantili ürünlerin kaskoluymuş gibi değiştirilmesi garanti belgesinde yazılan maddelere uymamaktadır! Garanti şartlı garanti belgesinde yazmaktadır.

Bu anlamda kırılan ürünlerin değiştirilmemesi tüm sektör bileşenlerini duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Müfit Perdahlı Temmuz 22, 2021 / 1:31 pm Cevapla

Garanti kapsamında ürün değişimi perakende mağazaların en büyük handikaplarındandır.
Özellikle ithalatını yada üretimini yaptıkları ürünü, perakende mağazalarında satan meslektaşlarımız bu konuda kötü örnek oluşturmaktadır.
Müşteri kaybı kaygısı ile diğer gözlükçüler de kendi toptancılarını zorlamaktadır.
En acı olansa; meslek çalışanlarımızca müşteriye yanlış bilgi verilmekte yada gözlükçüyü zor durumda bırakacak ifadelerdir kullanılmaktadır; “aldığınız gözlükçüye gidin, yenisiyle değiştirsin” gibi.
Yeri gelmişken değinmeden geçemeyeceğim bir konu da; çerçeve ve güneş gözlüğünde yapılan ayıp, numaralı gözlük camlarında da tekrarlanmaktadır.
Beş yıl önce çok odaklı gözlük alan müşterimize “camınız çizilmiş, aldığınız gözlükçüye gidin bedelsiz yenisini getirtsin”;
Bir ay içerisinde üç farklı göz doktoruna gidip, her seferinde farklı reçete yazılan hastaya “gözlükçüne git, varilux camlar üretici tarafından üç-dört kez ücretsiz yenilenir. Bu reçeteye göre tekrar yapsın” diyenler…
Artık odalarımızın aktif çalışma dönemine hazır olduklarını düşünüyorum. Yöneticilerimizin yapması geren o kadar çok iş var ki!
Başta; sektörel bir anket hazırlaması ve sorunlarımızın önem sırasına göre sınıflandırılması gereğidir.