KİLOYLA GÖZLÜK VERGİSİ ÖDEYECEĞİZ – OptisyenCOMOptisyenCOM

25 Nisan 2024 - 04:42
SON DAKİKA

KİLOYLA GÖZLÜK VERGİSİ ÖDEYECEĞİZ

KİLOYLA GÖZLÜK VERGİSİ ÖDEYECEĞİZ
Son Güncelleme :

27 Ocak 2021 - 12:35

26.01.2020 Tarihinde yayınlanan resmi gazete ithal edilen gözlüklerin kilo ile vergisi alınacağına dair bir bölüm yer alıyor.

Gözlük çerçeveleri ve güneş gözlüklerinde gümrük kıymeti kilogram başına 133 dolar olarak değiştirildi.

Ticaret Bakanlığının İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğinde (Tebliğ No: 2008/8) değişiklik yapılmasına dair tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle gözlük çerçevelerinde ve güneş gözlüklerinde gümrük kıymeti adetten kilograma çevrildi.

Buna göre, gözlük çerçevelerinde plastik maddelerden olanlarda 16, diğer maddelerden olanlarda 10, güneş gözlüklerinde plastik camlı olanlarda 27, diğerlerinde 14 dolar olan adet başına gümrük kıymeti, brüt kilogram başına 133 dolar olarak değiştirildi.

Yapılan bu değişiklik hakkında şimdilik meslektaşlarımızın bilgisi olmadığını düşünürsek, bu değişikliğin nelere sebep olacağını çok yakında sektör olarak öğreneceğiz. Bu karmaşık durumla ilgili, optik sektörünün temsilcilerinden ayrıntılı bir haber paylaşılacağını düşünüyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.