Kayseri'de Gözlükçülerin Göz Hastanesi Talebi – OptisyenCOMOptisyenCOM

19 Nisan 2024 - 09:08
SON DAKİKA

Kayseri’de Gözlükçülerin Göz Hastanesi Talebi

Kayseri’de Gözlükçülerin Göz Hastanesi Talebi
Son Güncelleme :

30 Kasım 2020 - 12:03

 

Kayseri’de daha önce Göz Hastanesi olan ancak 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan bina İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak hizmet veriyor. Binanın çevresindeki gözlükçü esnafı yaşanan olay sonrası mağdur olduklarını belirterek, binanın yeniden Göz Hastanesi olarak hizmet vermesini istedi.

Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesinde 2016 yılında önce inşa edilen bina Göz Hastanesi olarak hizmet veremeye başladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devlet tarafından el konulan bina hizmetine İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak devam etti. Bu dönemde Göz Hastanesi nedeniyle bölgede dükkan satın alan esnaf, hastanenin önceki işlevini kaybetmesi nedeniyle mağdur oldu.

‘ZOR DURUMDAYIZ’

Yaşanan olayla ilgili konuşan 9. Bölge Kayseri Gözlükçüler ve Optisyenler Odası Genel Sekreteri Ahmet Bacanak, “Buradaki genel  sıkıntı, burada daha önceden var olan hastanenin, Şehir Hastanesi ile birlikte işlevini kaybetmesi oldu. Daha doğrusu buranın Göz Hastanesi olarak görev yapmaması. Bu bölgede yaklaşık 28 tane gözlükçü arkadaşımız bulunuyor. Dolayısıyla pandemiyle beraber gözlük reçetesi çıkması konusunda azalma olmasıyla beraber  buranında göz hastanesi olarak değil de farklı bir şekilde yapılanması nedeniyle mağduriyet oluştu. Zaten pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntı ortadayken, devletin bu arada biraz daha anlayış göstermesini ve ayrıca burayı asli haline döndürmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili yetkili mercilerle görüşmek istediklerini kaydeden Bacanak, “Bu konuda gerekli mercilere başvurularımız oldu. Henüz geri dönüş alamadık. Yani burada reçete çıkacak ki ticaret olacak. Burada ticaret olursa herke mutlu olacak. Buradaki gözlükçülerin en büyük sıkıntısı, burada reçete dönmüyor. Temel talebimiz buranın asli şekli olan göz hastanesine geri döndürülmesi” ifadelerini kullandı.

MAĞDUR OLDUK’

Gözlük esnafı Metin Oğurlu ise, “Biz bu işletmeyi burada Göz Hastanesi var diye aldık. Başlangıçta buradaki esnaf burası göz hastanesi olacak dedi. Bizim ekmeğimiz göz hastanesinden çıkan  reçeteye bağlı. Daha sonra Devlet Hastanesi’ne geçti oradan sonrada Şehir Hastanesine geçince  bizde burada işimizden dolayı mağdur olduk. Şuan burada çok gözlükçü esnafı bulunuyor. Burada çalıştırdığımız elemanlarımız var. Hepsinin maaşı buradaki gelire bağlı. Biz burada kiracı değil mülk sahibiyiz ve buraya ciddi bir yatırım yaptık. Bu konuda ise ciddi bir mağduriyetimiz söz konusu. Yetkililerden talibimiz özellikle pandemi sürecinde devlet hastanelerinin göz bölümünde ciddi bir hasta  bakımı yok. Bu süreçte  buranın tekrar göz hastanesi olarak açılması ve vatandaşında buradan istifade etmesidir” şeklinde konuştu.

‘BURADA MAKSADIMIZ TİCARET YAPMAK’

Esnaf Ömer Mutlu da, “Bizim buradaki genel sıkıntımız, diğer meslektaşlarımın da dediği gibi biz buraya bir yatırım yaptık. Yatırım yapmaktaki maksadımız ticaret yapmak. Çevremize ve ülkemize bir şekilde istihdam ya da vergi olarak fayda sağlamaktı. Biz burayı ilk aldığımızda burası özel bir göz  merkeziydi. Buraya yatırım yapma sebebimizde budur. Daha sonra malum sebeplerden dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Sonrasında üniversiteye bağlı göz polikliniği olarak burası çalışıyordu. En sonda burası tamamen kapandı ve şuan sağlık bakanlığına bağlı sosyal tesis olarak geçiyor. Burası için devlet büyüklerinden isteğimiz; Buranın aslına uygun bir şekilde yapılıp, bizlere bu pandemi sürecinde ve geçtiğimiz zorlu ekonomik süreçlerde destek olmalarıdır. Yani bu hastanenin var olması ile birlikte yüksek paralarla alınan dükkanların işlevsiz hale gelmesi gözlükçüler arasında mağduriyet doğruyor. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini talepediyoruz.” dedi.

Kaynak: https://www.gastepress.com/ 

https://www.gastepress.com/kayseri-de-gozlukculerden-goz-hastanesi-talebi/90921/

windows 8.1 pro lisans

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.