İstanbul OGO Yine Farkını Ortaya Koydu – OptisyenCOMOptisyenCOM

20 Nisan 2024 - 05:14
SON DAKİKA

İstanbul OGO Yine Farkını Ortaya Koydu

İstanbul OGO Yine Farkını Ortaya Koydu
Son Güncelleme :

01 Mart 2021 - 10:31

Bildiğiniz gibi TİTUBB ve UTS konusunda optisyenlik müesseselerinin yapması gereken bazı işlemler var. Bu işlemler hakkında meslektaşlarımızın kafası son derece karıştı. Üstelik bu işlemlerin nasıl yapılacağına dair konuya hakim olanları ise yüklü ve zaman alıcı bir süreç bekliyor.

İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası kendi üyelerinin kullanabilmesi adına resmi internet sitelerine bir program yüklediler. Bu program sayesinde birçok gözlükçü tüm işlemlerini kısa sürede yapabilecek.

İstanbul OGO yönetimi arasında bilişim ve programcılık hakkında uzman çok sayıda optisyen bulunmaktadır. Göreve geldikleri an itibariyle daha önce ücret ödenerek yapılan bazı uygulamaları kendileri ücretsiz bir şekilde tasarlamışlardı. Hatta İstanbul OGO ‘ya ait internet sitesini daha profesyonel hale getirip gözlükçülere özel kullanıcı paneli ve bu panelde çeşitli teknolojik program ve modüllerde eklediler. Böyle İstanbul OGO üyeleri birçok işlemi kullanıcı paneli sayesinde kendileri yapabiliyor.

İstanbul OGO resmi internet sitesinde yaptığı duyuruda;

Değerli Üye Meslektaşlarımız,
Bilindiği üzere Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından 19.02.2021 tarihinde optik ürünlerin tekil hareket süreçlerinin yalnızca ÜTS üzerinden yürütülmesinin yapılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda optisyenlik müesseseleri tarafından TİTUBB ’da tekilleştirilmiş ve hala stoklarında bulunan ürünlere ait karekod bilgilerinin 16.04.2021 tarihine kadar ilgili doküman ile Ürün Takip Sistemine yüklenmesi gerekmektedir.

Ürün Takip Sisteminin kullanılmaya başlandığı 12.06.2017 tarihinden sonra yeni açılan müesseselerin TİTUBB ‘a kayıtlı ürünleri bulunmadığı için aktarım işlemi yapmalarına gerek yoktur.

Doğrudan vatandaşa satılan ancak ÜTS üzerinden çıkışını gerçekleştirmediğiniz ürünlerin belirlenerek tüketiciye verme bildirimi yapmak suretiyle çıkış işleminin yapılması gerekmektedir.

İnternet sitemiz üzerinden üyelerimizin giriş yaptığı panel içerisinde bulunan ÜTS Modül ekranından bu işlemleri daha kolay ve karışıklığa mahal vermeden yapılabilirsiniz.
Yapılacak işlemlerin detaylı olarak anlatıldığı video 2 Mart Salı günü bu sayfa üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

İstanbul Ogo Üyelerine Özel Uts Programını Yayınladı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.