İstanbul OGO Başkanı Bilgilendirdi – OptisyenCOMOptisyenCOM

27 Nisan 2024 - 01:36
SON DAKİKA

İstanbul OGO Başkanı Bilgilendirdi

İstanbul OGO Başkanı Bilgilendirdi
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 6:41

İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Sayın Ayhan DEMİRCAN 15 Nisan 2021 Perşembe günü TGRT Haber canlı yayınında Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından güneş gözlüklerine getirilen yeni standart üzerine değerlendirmeler yapmış, güneş gözlüğü kullanımı ve optisyenlik müesseselerinden temini konusunda önemli uyarılar yapmıştır.

Özellikle pandemi döneminde kullanımı artan; internet üzerinden ve işporta tezgahlarında “Mavi Kaplamalı Cam” adı altında satışı yapılan gözlüklerin insan sağlığını olumsuz etkilediği konusunda halk sağlığını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunmuş, bu ürünlerin tıbbi cihaz statüsünde yer alması konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtmiştir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.