Gözlüklü Göz Hekimi ''Gözlüklerinizi Kırın'' Diye Reklam Yaptı – OptisyenCOMOptisyenCOM

25 Nisan 2024 - 08:56
SON DAKİKA

Gözlüklü Göz Hekimi ”Gözlüklerinizi Kırın” Diye Reklam Yaptı

Gözlüklü Göz Hekimi ”Gözlüklerinizi Kırın” Diye Reklam Yaptı
Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 15:59

Hatay’da özel bir göz merkezinde görev yapan gözlüklü göz hekiminin paylaşımı herkesi güldürdü.

Kendine ait instagram sayfasından ‘’kırın gitsin’’ sloganı ile kırık bir gözlük resmi paylaşan gözlüklü göz hekimi resmin altına da ‘’ Excimer Lazer ile Gözlüklerinizden Kurtulun ‘’ yazdı.

İnstagram profil resmi de gözlüklü olan göz hekiminin, insanları gözlüklerini kırmaya davet etmesi herkesi şaşırttığı gibi güldürdüde.

Bir göz hekiminin, optik sektörünün sembolü aynı zamanda tıbbi bir cihaz olan gözlüğü kırın diye paylaşımda bulunmasını bir doktora hiç yakıştıramadık.

Herkesin bildiği gibi son zamanlarda etik olmayan lazer ameliyatları reklamları özellikle ameliyatları yapan göz hekimleri tarafından sosyal medyada fazlaca yapılmaktadır.

İnternette lazer ameliyatı olup doktor ve hastanelerden şikayetçi olan insanların sayısı hızla artmaktadır. En basitinden www.sikayetvar.com isimli internet sitesinde yüzlerce lazer ameliyatı olmuş hasta şikayetleri okumanız mümkün.

Peki yasal olarak mağdurlar neden şikayette bulunamıyor?

Çünkü her ameliyatta olduğu gibi kişiye ameliyat öncesi ameliyat risklerinin ve sonrasında oluşabilecek komplikasyonların yazdığı bir  Onam Formu imzalatılıyor. Böylece kişi ameliyattan şikayetçi olsa dahi imzaladığı Onam Formu sebebiyle yasal olarak hak talep edemiyor. Çünkü bir kaç sayfadan oluşan ve bir sürü maddenin yazdığı Onam Formu imzalanmadan önce kimse tarafından dikkate alınıp okunmuyor.

İnsanlara bu ameliyatlar hakkında yeteri kadar bilgilendirmeden sadece para kazanma odaklı reklamlar yapan göz hekimlerini şiddetle kınıyoruz.

Sizlere aşağıda birkaç onam formu örneği göstermek istedik:

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.