Gözlükçüden Aidat Almak İçin Birbirleri İle Yarışıyorlar! – OptisyenCOMOptisyenCOM

20 Nisan 2024 - 16:08
SON DAKİKA

Gözlükçüden Aidat Almak İçin Birbirleri İle Yarışıyorlar!

Gözlükçüden Aidat Almak İçin Birbirleri İle Yarışıyorlar!
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2021 - 16:01

Ülkemizde optik sektörüne özel geçmişte kurulmuş onlarca gözlükçü derneği mevcuttur.
Oda-Birlik yapılanmasından sonra bu derneklerin çok bir iş yükü kalmamıştır. Sektör adına yapılacak olan resmi bütün çalışmaların yetkilisi ve muhatabı Oda-Birlik yapılanmalarıdır.

Yinede geçmiş yıllarda kurulan mevcut gözlükçü dernekleri kapanmadığından o derneklere üye olan optisyenlerin de derneklerine karşı olan sorumlulukları devam etmektedir.Birçok gözlükçü ve optisyen bu durumu önemsemediğinden üyesi oldukları derneklerden istifa etmedikleri gibi haliyle aidat ödememektedirler.

Bu günlerde herhangi bir faydalı etkinlik ve faaliyete imza atmayan sadece tabeladan ibaret olan bazı gözlükçü dernekleri avukatları aracılığıyla mevcut üyelerine yazı göndermekte ve aidatlarını istemektedirler. Aksi halde üyelerini icraya vereceklerini duyurmaktadırlar.

Bu derneklerin kendi tüzüklerinde aşağıdaki maddeye benzer bir madde yer almaktadır:
Ait olduğu yılın sonuna kadar yıllık aidatını ödememiş olan asil üye uyarılır ve bir ay içinde ödemezse üyelikten çıkartılır.

Yukarıdaki maddeden de anlaşıldığı üzere yıl içerisinde aidatını ödemeyen üyenin üyelikten çıkarılması gerekmekte iken bazı dernekler 2-3 yıl geriye dönük aidat talep etmektedirler. Yani kendi tüzüklerine bile uymayan derneklerden söz konusu aidat olunca kendi isimlerini saklayarak (isimleri çok temiz olduğundan, kirlenmesin, değer kaybetmesin diye) avukatları aracılıyla üyelerine uyarı göndermekteler.

Sonuç ve merak edilenler:

  • Optisyen – Gözlükçüler üye oldukları cemiyetin kendilerine yükledikleri sorumlulukları bilmemekte ya da bilmek istememektedir.
  • Bu isimlerini saklayan yöneticiler ve dernekleri kimlerdir? Madem isimlerini saklayacak kadar utanılacak iş yapıyorlar neden halâ derneklerde görev yapıyorlar?
  • Herhangi bir faaliyeti olmayan dernekler üyelerinden neden aidat istemektedir? Tüzüklerine neden uymuyorlar?
  • Günümüzde herhangi bir faaliyeti olmayan dernekler neden halâ varlıklarını sürdürmekteler? Bu derneklerin yöneticileri kimlerdir?
  • Oda-Birlik yapılanmaları en yetkili kurum olmasına rağmen bu konuda neden herhangi bir eylemde bulunmuyor?
  • GÖZLÜKÇÜNÜN EKONOMİK SORUNLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE ONLARCA MESLEKİ SORUNU VARKEN NEDEN HERKES GÖZLÜKÇÜDEN AİDAT ALMA PEŞİNDE!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.