Dernek Aidatı Diye Dolandırılmayın! – OptisyenCOMOptisyenCOM

20 Nisan 2024 - 16:18
SON DAKİKA

Dernek Aidatı Diye Dolandırılmayın!

Dernek Aidatı Diye Dolandırılmayın!
Son Güncelleme :

01 Ekim 2020 - 13:21

Son günlerde internet sitemize ve sosyal platformlarımıza bir derneğin aidatları ile ilgili gelen sorular üzerine;

Bir dernek üyelerinden aidatlarını ödemeleri için sözde smsler gönderiyormuş!

  • Bu bir dolandırıcılık yöntemi olabilir? Kişiler sms yolu ile gelen IBAN numaralarına para göndermemelerini tavsiye ederiz. Size herhangi bir kimse yada herhangi bir oluşum sms ya da mail yoluyla borcunuz var deyip para istiyorsa lütfen dikkatli olunuz!
  • Herhangi bir yere üyeyseniz ve borcunuz varsa sizlere resmi yollarla ihbarname gelmesini bekleyiniz.
  • Sizin elinize resmi bir ihbarname geçtikten sonra sizin borcunuz olduğunu iddia eden kuruma giderek bu borcunuzun ne zaman nasıl olduğunu belgelerini isteyerek öğreniniz.
  • Üyesi bulunduğunuz ve borcunuz olduğunu iddia eden kurumun yönetmelik ve tüzüğünü dikkatlice okuyup bu parayı sizden isteme hakları olup olmadığını araştırınız!
  • İhbarname size ulaştıktan sonraki yasal süre içerisinde bu borca itiraz etme hakkınızı mutlaka kullanınız.
  • Kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir hukukçudan yardım alınız.
  • Bu günlerde bu vb şekilde insanların kandırılıp dolandırıldığını lütfen unutmayınız!

Sosyal medyada, yeni girdikleri seçimleri kaybettikten hemen sonra kaybetmenin intikamını üyelerinden alırcasına, üyelerini tehdit eden, üyelerinden aidat isteyen ve icraya vereceğini söyleyen bir dernek yönetimi olduğu söylentileri dolaşmaktadır.

Bazı kimseler böyle bir derneğe asla üye olmadıkları halde kendilerine borç mesajı geldiğini iddia etmekteler.

Lütfen söylentilere inanmadan önce, size borcunuz olduğunu iddia eden dernek kimdir, hangi seçimlere katılmış kaybetmiştir, bu derneğin yöneticileri kimlerdir, ekonomik olarak zorlandığımız bu günlerde neden aidat istiyorlar, bu güne kadar akılları neredeymiş gibi soruların cevaplarını iyice öğrendikten sonra bahsi geçen dernek yöneticileri ile iletişime geçiniz.  Sosyal medya yazan söylentilere inanmadan önce lütfen araştırınız.

Yukarıda yazan 6 maddeyide unutmamanızı tavsiye ederiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.