250 Gözlükçü Adına Yazıyoruz. Oda Aidatlarını Ödemeyeceğiz! – OptisyenCOMOptisyenCOM

29 Mart 2024 - 16:10
SON DAKİKA

250 Gözlükçü Adına Yazıyoruz. Oda Aidatlarını Ödemeyeceğiz!

250 Gözlükçü Adına Yazıyoruz. Oda Aidatlarını Ödemeyeceğiz!
Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 14:18

GÖZLÜKÇÜ VE OPTİSYENLERE ÖNEMLİ DUYURUDUR!

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği ve Odaların kuruluşları gerçekleştiği günden bu güne meslektaşlar arasında hararetli tartışmalara yol açan aidatlar konusu bu günlerde, Oda yöneticileri tarafından üyelere gönderilen iletilere dikkatinizi çekmek istiyoruz. İletilerin içeriği, Aidat ödemelerinizi son güne bırakmamamız gerektiğini ve cezai bir işlemle karşılaşmamamız açısından aidat ödemesi yapmamız hatırlatılmaktadır.

Yöneticilerimizin hassasiyetine ve bizlere sorumluluk bilincini hatırlattıkları için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok tabidir ki Odalara kayıtlı üyelerin, sorumlulukları gereği aidatlarını zamanında yatırmaları gerekir. Burada bir sorun yok.

Ancak, bu meslektaşlar acaba zamanında yatırmaları gereken aidatı niçin yatırmıyor veya yatıramıyor soran var mı veya oldu mu hayır. Çünkü var olan sorunları Yöneticilerimiz maalesef görmüyor, görmekte istenmiyor. Tuzu kuru olanları bir kenarda bırakarak, müesseselerimizde bir reçete girişine muhtaç yaşadığımız bu zor günleri büyük bir özveriyle aşmaya çalışan meslektaşlar olarak bizlerde yöneticilerimize sorumlulukları adına hatırlatma yapmak ve sormak istiyoruz. Sizler üstlenmiş olduğunuz sorumlulukların gereğini zamanında yerine getirdiniz mi. Meslektaşlarınız olarak bizlere seçim aşamalarında gerçekleşeceği sözünü vermiş olduğunuz hangi ilkeleri hayata geçirdiniz.

Meslektaşlarınıza gelecekte meslekte ayakta kalma, hayatta kalma beklentilerine karşılık vermiş olduğunuz söz ve vaatlere ne oldu. Göreve başladığınızdan andan bugüne geçen süre içerisinde ne yaptınız. Vaatlerin hiç birisini hayata geçirmeden meslektaşlarınıza aidat ödemeleriyle ilgili mesaj ve ileti göndermenizi doğru bulmadığımızı hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca aidat talebi bir yana, cezai işlem tesis edileceği hususunun konu dahi edilmemesi gerekliliğini de hatırlatmak istiyoruz. Oligarşi bir yönetime karşı olduğumuzu ve bu tutum ve davranışa karşı her türlü mücadeleyi de vereceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Meslektaşlarımıza verilmiş olan sözler ve vaatleri sıralayarak hatırlayalım;

1. Atasunun reklamları durdurulacak

2. Kontak lenslerin internet satışları durdurulacak

3. Mesul müdürlük kaldırılacak

4. SGK Sözleşme bedeli ödenmeyecek

5. SGK İle protokol yapılacak

6. Küresel sermaye gönderilecek

7. Optisyenlere Devlette istihdam sağlanacak

8. Güneş Gözlükleri Sağlık Bakanlığına alınacak

9. Çalışma saatleri düzenlenecek

10. AVM Optisyenlik müesseseleri Pazar günleri tatil

11- Sabit fiyat uygulaması olacak

Birliğin ve Odaların Kuruluşu ile birlikte meslektaşlara bu vaatler yöneticilerimiz tarafından havada uçuşur şekilde verildi. Ancak her meslektaşımızın da yakından şahit olduğu gibi sonuç olarak maalesef ortada elle tutulur hiçbir şey yok. Durum bu ahvalde iken yöneticilerin aidat konusuna odaklanmış olmaları bizlerde hayal kırıklığı yarattığı gibi yönetici kadrolarına karşı inancımızı da yitirmiş durumdayız. Birlik ve Oda Yöneticilerimiz acısından sorun gözükmüyor, bir toplantıdan, bir başka toplantıya. Bizim açımızdan ise sorun büyük. Meslek kan kaybediyor biz can çekişiyoruz. Odalaşma sürecini bizlere can simidi olarak sunanlara aldanarak borç harç edinip 1750 TL ödedik, yaşadığımız ve yaşamaya devam ettiğimiz bunca olumsuzluğa rağmen hangi gerekçeyle aidat ödemelerini gündeme getiriyorsunuz, anlamak ve kavramak mümkün değil.

Ayrıca Birliğe karşı açılmış bir dizi dava olduğunu biliyoruz. Son günlerde aldığımız bilgi doğrultusunda Birlik ve Oda kuruluşlarının Anayasaya Maddelerine aykırılık içerdiği gerekçesiyle, Danıştay tarafından karar verilmesi için Anayasa Mahkemesine sevk edildiğini ve kararın beklendiği gerçeğini de biliyoruz.

Bu yazıyı kaleme 250 meslektaşımız adına alıyoruz. Bizlere meslek adına vermiş olduğunuz sözlerin yerine getirilmediği sürece ve Mahkeme kararları sonuçlanıncaya kadar aidat ödemesi yapmayacağımızı yöneticilerimize saygıyla duyuruyoruz.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Optisyen Gözlükçüler Platformu

 

Kaynak: Neşat Çağlı isimli meslektaşımızın facebook sayfalarında paylaştığı duyurudur. 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Şenol Çiftçi Kasım 25, 2020 / 3:26 pm Cevapla

Sizleri tebrik ediyorum. Yapmış olduğunuz bu güzel açıklama için. Emin olun konunun vehameti bu kadar iyi anlatılır. Ayrıca bu dik duşunuz da takdire şayan

Murat Turan Kasım 25, 2020 / 4:10 pm Cevapla

Yazı daki 250 Gözlükçü isimlerini sayın lütfen

mustafa uma Kasım 25, 2020 / 5:14 pm Cevapla

bu vaaatleri sizlere veren oda başkanı kim?kanun çıkmadan hangi başkan yada yönetici sizlere bu sözü verdi.yalan yanlış konuşuyorsunuz.ayıptır.biz daha yeni kurulmuş birlik ve odalarız bir günde bir yılda iki üç yılda hemen her şey olmaz .boyahane degildir buyur gelin meclisten kanun madeleri çıkartınm.ucuz laf konuşmayın